Junior TU Delft ‘Themablokken 2017′ 5/6-VWO NG/NT

De TU Delft biedt weer verschillende themablokken aan, hieronder een korte beschrijving van de themablokken.

Rocket scientist in 5 dagen
De deelnemers van dit blok worden uitgedaagd om met alledaagse materialen een waterraket te bouwen en die zo ver mogelijk weg te schieten. Er is capaciteit voor 25 scholieren, die in groepjes van 5 zullen strijden om de eindtrofee voor beste rocket scientist. Hierbij telt niet alleen mee hoe ver de raket komt, maar ook het ontwerp en de voorspelling van de baan van de raket. De deelnemers leren in dit themablok de basis van aerodynamica, windtunnelonderzoek, voorstuwing en modellering van het vluchttraject.

DiDe Chairs
In dit themablok ontwerp je een stoel voor computergestuurde productie, waar d.m.v. lasersnijden een schaalmodel van wordt geproduceerd. Onder begeleiding van ervaren ontwerpers leer je ontwerpen, construeren en CAD tekenen, waardoor je aan het eind van de rit in staat bent om zelfstandig gebruik te maken van de laatste digitale productietechnieken.

Foutverbeterende Codes
In het huidige ICT-tijdperk wordt er heel veel data getransporteerd. Het is tijdens dit transport onmogelijk om fouten te voorkomen. Door middel van foutverbeterende codes kunnen fouten die tijdens verzending of opslag van gegevens zijn ontstaan, worden gedetecteerd en mogelijk zelfs verbeterd. Het themablok is voor getalenteerde wiskunde-leerlingen een mooie kans om kennis te maken met een niet alledaags onderwerp uit de wiskunde.

Nieuw: Het Geheim van de Meester
In dit themablok gaan leerlingen onderzoek doen aan een schilderij. Met behulp van de allernieuwste roentgenspectrometrie, lichtmicroscopie en andere analyses onderzoeken de leerlingen welke materialen zijn gebruikt. Uiteindelijke zullen de resultaten in een kunsthistorische context worden besproken en zullen de leerlingen conclusies trekken over de echtheid van het kunstwerk.

De vier blokken lopen parallel aan elkaar en vinden plaats op de vrijdagen in de periode 13 januari tot en met 10 februari 2017 op de TU Delft.

Meer informatie over de aanmeld- en selectieprocedure kunt je vinden op de website, aanmelding gaat via mevr. Schuil, aanmelding is mogelijk vanaf 16 september t/m 4 november.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.