Management en Economie

Management is het bij elkaar brengen van mensen om samen een gewenst doel te bereiken. Management omvat het hebben van een visie, het maken van een plan (planning), dit (laten) uitvoeren en dit eventueel (laten) controleren en bijsturen. Onderdeel is ook het verzamelen van de benodigde middelen in de vorm van mensen, geld, techniek, grondstoffen, etc.; alles wat nodig is. Bij voorkeur effectief en efficiënt.

Op het gebied van management en economie is er in allerlei soorten en maten lesstof te vinden. Via de volgende link, http://ocw.mit.edu/courses/#sloan-school-of-management en http://ocw.mit.edu/courses/#economics, zie je zo’n 50 cursussen van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) die betrekking hebben op economie en management. Een voorbeeld van deze cursussen is de ‘Game theory of management’, zie http://ocw.mit.edu/courses/sloan-school-of-management/15-040-game-theory-for-managers-spring-2004/.

Ook de Open University biedt een groot aantal cursussen aan op het vlak van ‘Business and Management’. Zie: http://openlearn.open.ac.uk/course/category.php?id=4

Geef een reactie