Klas 3

Masterclasses Wageningen University
Zit je in vwo 3, 4 en 5? Kun je wel wat uitdaging aan en wil je graag kennismaken met Wageningen University?

In de Masterclasses maak je in korte tijd kennis met één van de onderzoeksthema’s van Wageningen. Je krijgt bijvoorbeeld de kans om te proeven aan het vakgebied van de landschapsarchitect of het onderzoeksgebied van voeding en gezondheid. Een expert laat je in een korte tijd kennismaken met nieuwe vaardigheden en kennis die je gelijk mag inzetten. In één middag krijg je onder andere een introductie tot een nieuwe onderwerp, neem je een kijkje in het lab of mag je aan de slag met onderzoek in de vorm van workshops of practica. Kijk op de site voor de onderwerpen van de masterclasses en de data.

 

Nu al cursussen volgen op de universiteit!
Heb jij behoefte aan meer intellectuele uitdaging? Lijkt het je leuk om college te volgen aan de Radboud Universiteit, onderwezen door hoogleraren en promovendi? Wil je andere jongeren met dezelfde interesses ontmoeten en genieten van een dag of een weekend vol uitdagende activiteiten? Klik hier voor een beschrijving van de cursussen (najaar 2015).

Deze Challenges zijn voor alle leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Je wordt geselecteerd op basis van je redeneervermogen en motivatie om deel te nemen. Daarnaast houden we rekening met creativiteit. Meer informatie over de selectieprocedure vind je hier.

In het schooljaar van 2015-2016 worden er twee Radboud Challenges van één dag georganiseerd, op 10 oktober en 30 januari  Er worden ook twee Radboud Challenges van een weekend georganiseerd, op 21-22 november en 19-20 maart. De cursussen worden gegeven op de campus van de Radboud Universiteit.

Lijkt het je leuk? Neem dan contact op met mevrouw Schuil en kijk alvast even rond op de site van de Radboud Universiteit

Masterclasses Twente Academy (geschikt 2 t/m 6 VWO)
Nu het nieuwe schooljaar begonnen is, gaan er weer veel Masterclasses van start bij Twente Academy, het Pre-University van de Universiteit Twente. Voor leerlingen van 2 tot en met 6 vwo worden er interessante Masterclasses georganiseerd om hen een inhoudelijke kennismaking te bieden met de onderzoeksgebieden op de Universiteit Twente en de (technische) studies die de universiteit aanbiedt. Het biedt de leerlingen uitdaging en interactieve oriëntatie op vervolgstudies en geeft hen de kans om de eerste stappen in de universitaire wereld te zetten.

Hier vind je een overzicht van alle Masterclasses die van start gaan met de datum waarop de eerste middag plaats vindt. Wil je extra info, vraag dan mevr. Schuil.


Geef een reactie