Wat doet Step Outside?

8 Uur per dag, 5 dagen per week, dat 5 of 6 jaar lang naar dezelfde middelbare school gaan. In deze statische situatie kunnen we onze behoefte om kennis bij te spijkeren, onze drang om vaardigheden op te doen en onze internationaal georiënteerde blik verliezen. Wat wij nodig hebben om gefocust te blijven, gemotiveerd te worden en om nieuwe uitdagingen te accepteren is een nieuw concept: Step Outside.

Step Outside is een project waarbij individuelen (of groepjes) internationale kennis van over de hele wereld kunnen opdoen en hier mee kunnen experimenteren, dit gaat door middel van kleine cursussen. Deelname aan Step Outside gaat geheel op vrijwillige basis en biedt goede mogelijkheden voor het pimpen van je CV, vrijstelling van vakken op je school en kennis- en vaardighedenontwikkeling op een onderwerp van jouw interesse!

Deze gratis cursussen worden gegeven door de beste universiteiten over de hele wereld. Voor Nederlandse cursussen kan je terecht bij de Open Universiteit, de Universiteit Amsterdam, de Universiteit Groningen en de Universiteit Leiden. Voor een Engelse cursus kan je bij universiteiten over de hele wereld terecht! Deze universiteiten hebben duizenden gratis cursussen online staan. Hier hebben we het niet alleen over standaard vakken als Natuurkunde, Wiskunde of Duits maar over meer creatieve en uitdagende onderwerpen als apps programmeren, journalistiek, muziek of geografie.

Reacties zijn gesloten.