Masterclass Humanities RU voor leerlingen uit V5 of V6 (taal, cultuur, geschiedenis & kunst)

Op donderdag 30 maart (van 10.00 uur tot 13.00 uur) aanstaande organiseert het Pre-University College Humanities van de Radboud Universiteit de nieuwe masterclass ‘Hoe Che Guevara een icoon werd’. Ernesto ‘Che’ Guevara, de Argentijn die in de jaren vijftig en zestig een hoofdrol speelde in de Cubaanse revolutie en uitgroeide tot een wereldberoemde icoon.

Maar hoe kan het nu dat ‘Che’ zo bekend is geworden? Welke beelden roept hij op, en in hoeverre komen die met zijn leven overeen? In deze masterclass analyseer je de beeldvorming rond Che Guevara aan de hand van foto’s, filmfragmenten en voorbeelden uit het hedendaagse toerisme in Cuba. Na het volgen van de masterclass kun je uitleggen waarom Che Guevara, die door Alberto Korda werd vastgelegd op één van de beroemdste foto’s ter wereld, eigenlijk zulke verschillende gezichten heeft.

De inschrijving loopt via mevrouw Schuil (spb@isendoorn.nl). Wees er snel bij, want per school mogen er maximaal twee leerlingen deelnemen aan de masterclass en vol=vol. Op de website van het Pre-University College Humanities vindt u meer informatie over de inhoud van de masterclass.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.